Linkovi

Atlanta pobedom završila godinu, Jang sjajan, Bogdanović solidan


Bogdan Bogdanović na utakmici protiv Vašington Vizardsa (Foto: Reuters/James A. Pittman-USA TODAY Sports)
Bogdan Bogdanović na utakmici protiv Vašington Vizardsa (Foto: Reuters/James A. Pittman-USA TODAY Sports)

Poslednji zraci decembarskog sunca u 2023. ogrejali su košarkaše Atlanta Houksa koji su nekoliko sati uoči novogodišnje žurke u gostima pobedili Vašington Vizardse sa 130:126.

Houksi su tako prekinuli niz od četiri poraza, došli do 13. pobede u sezoni, uz 19 poraza, i nastavili borbu za mesto koje vodi u doigravanje.

Vizardsima je ovo bio 26. poraz i za njih borba za plej-of predstavlja samo matematičku i teorijsku mogućnost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Trej Jang koji je ubacio 40 poena i podelio 13 asistencija, a odličan je bio i Dežonte Marej sa 32 poena. Kod Vizardsa je najbolji bio Kajl Kuzma sa 38 poena.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović ubacio je 12 poena za Atlantu, a na parketu je proveo 27 minuta.

U dosadašnjem toku sezone Bogdanović je prosečno beležio 17,7 poena, 3,4 skoka i 2,8 asistencija po utakmici.

Kao i u većini utakmica ove sezone, Vizardsi su krenuli dobro, ali kako je vreme odmicalo, a Atlanta počela da pogađa otvorene šuteve, gosti su počeli da preuzimaju kontrolu. Deni Avdija je trojkom uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine podigao na noge publiku koja je solidno ispunila tribine.

Ipak, od početka druge četvrtine razigrali su se Trej Jang, Dežonte Marej i Džejlen Džonson, a odbrana Vizardsa je tradicionalno bila slaba, pa nije bilo iznenađenje što su Houksi sa dvocifrenom prednošću otišli na veliki odmor.

Predvođeni ofanzivno raspoloženim Kajlom Kuzmom, Vizardsi su prišli na dva poena zaostatka u trećoj deonici, ali su gosti sa nekoliko dobrih odbrana i pogođenih trojki opet otišli na dvocifreno vođstvo.

U završnici treće četvrtine donekle se „probudio“ i Bogdanović, a kada je u poslednjoj sekundi tog perioda pogodio za 100. poen Houksa na utakmici, bilo je jasno da se Vizardsima smeši još jedan poraz.

Do kraja utakmice, samo je bilo pitanje sa koliko razlike će pobediti Atlanta, a jedna od retkih lepih uspomena navijačima Vizardsa sa ovog meča verovatno će ostati sjajno izvođenje američke himne Aleks Von, rnb pevačice čiji je melodični glas odzvanjao halom uoči početka.

Prvu utakmicu u novoj godini Atlanta će odigrati 3. januara kod kuće protiv Oklahoma Sitija, dok će Vašington istog dana gostovati kod Klivlenda.

XS
SM
MD
LG