Linkovi

Majk Pens odustao od kandidature za predsednika Amerike


Bivši potpredsednik Majk Pens nakon što je odustao od kandidature za predsednika Amerike (Foto AP/John Locher)
Bivši potpredsednik Majk Pens nakon što je odustao od kandidature za predsednika Amerike (Foto AP/John Locher)

Bivši potpredsednik Amerike Majk Pens odustao je od predsedničke kandidature, nakon što je pokušavao da mesecima ubedi republikanske glasače da je bi bio najbolja alternativa čoveku kome je nekada bezuslovno lojalno služio, Donaldu Trampu.

"Svim Amerikancima bih poručio: Ovo nije moje vreme", rekao je Pens na donatorskoj republikanskoj konferenciji Jevrejske koalicije u Las Vegasu.

Pensi ma 64 godine i javno je okrenuo leđa Trampu, kritikujući bivšeg predsednika zbog njegove uloge u pobuni 6. januara 2021. na američkom Kapitolu. Pens je mislio da će ga zbog toga nagraditi, jer je poštovao Ustav, a ne Trampa, koji je želeo da promeni rezultate izbora 2020.

Trampova baza glasača nikada nije oprostila Pensu što je odobio potvrdu pobede Džoa Bajdena na izborima. Tramp je napravio jednu od većih prednosti u trci za predsednika u američkoj istoriji. Podaci pokazuju da su republikanski glasači ili prihvatili ili ih ne zanima Trampova laž da su izbori 2020. pokradeni od njega.

Pens nije nikoga podržao u govoru u subotu, ali u očiglednom osvrtanju pažnje na Trampa, pozvao je Amerikance da izaberu nekoga ko im se čini da je okrenut boljem delu svoje prirode i ko može da "ljudski" vodi zemlju.

XS
SM
MD
LG