Linkovi

Kao "Dan Mrmota": Denver rutinski preokrenuo, Jokić na korak od trip-dabla, a Nagetsi od polufinala Zapada


Nikola Jokić u duelu sa Entonijem Dejvisom (Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports)
Nikola Jokić u duelu sa Entonijem Dejvisom (Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports)

Denver Nagetsi našli su se na korak od plasmana u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su kao gosti pobedili Los Anđeles Lejkerse sa 112:105 i poveli sa 3:0 u seriji.

Srpski centar Nikola Jokić pružio je još jednu odličnu partiju, a nedostajala mu je jedna asistencija za tripl-dabl učinak, imao je 24 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Aron Gordon upisao je 29 poena i 15 skokova, a Džamal Mari 22 poena i devet asistencija.

Kod Lejkersa su najefikasniji bili Entoni Dejvis sa 33 poena i 15 skokova i Lebron Džejms koji je na to dodao još 26 poena.

Četvrta utakmica igra se u subotu, takođe u Los Anđelesu.

Večerašnja utakmica po mnogo čemu je ličila na prethodne dve koje je aktuelni šampion NBA lige dobio na svom terenu.

Lejkersi su predvođeni rasploženim tandemom Dejvis-Džejms imali prednost od 12 poena u prvom poluvremenu, ali ni u jednom trenutku nije delovalo da u potpunosti kontrolišu utakmicu.

Denver je "topio" zaostatak kako se približavao kraj prvog poluvremena, a onda je u trećoj četvrtini pojačao odbranu i počeo da pogađa u napadu.

Sredinom treće četvrtine Nagetsi su prvi put na utakmici došli do dvocifrenog vođstva (73:63) i najavili novu pobedu.

U poslednjoj četvrtini obe ekipe su promašile veliki broj šuteva, ali su igrači Denvera na kraju ipak sačuvali mirnoću i pogocima sa penala potvrdili pobedu.

Džoel Embid u duelu sa igračem Njujorka Ajzeom Hartenštajnom (Foto: AP/Matt Slocum)
Džoel Embid u duelu sa igračem Njujorka Ajzeom Hartenštajnom (Foto: AP/Matt Slocum)

Prošlosezonski MVP NBA lige Džoel Embid zabeležio je plej-of rekord karijere, pošto je postigao 50 poena, a njegova Filadelfija je na domaćem terenu pobedila Njujork Nikse sa 125:114 i smanjila na 2:1 u seriji prve runde plej-ofa Istočne konferencije.

Embid je pogodio 13 od 19 šuteva iz igre i 19 od 21 slobodnog bacanja. Pored njega, u timu Siksersa istakli su se Tajriz Maksi sa 25 poena i Keli Ubre džunior sa 15 poena.

“Moramo da verujemo u Proces, bez ikakve zadrške”, rekao je posle meča Ubre džunior misleći na Embida čiji nadimak je “Proces”. "Važno je da uzmemo tu energiju koju nam daje i da uradimo posao."

Odličnu partiju u ekipi Niksa pružio je Džejlen Braun sa 39 poena i 13 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi raspoložena Filadelfija koja je imala i sjajnu podršku sa tribina.

Četvrta utakmica u seriji igraće se u nedelju u Filadelfiji.

Paulo Bankero je predvodio Orlando do pobede (Foto: AP/John Raoux)
Paulo Bankero je predvodio Orlando do pobede (Foto: AP/John Raoux)

Orlando Medžik je na svom terenu “pregazio” Klivlend Kavalirse sa 121:82 i klubu iz Ohaja naneo najubedljiviji poraz u istoriji u plej-ofu.

Paolo Bankero je utakmicu završio sa 31 poenom i 14 skokova, dok je Džejlen Sags je dodao 24 poena, a ekipe sa Floride je smanjila na 2:1 u plej-of seriji na Istoku. Džeret Alen je upisao 15 poena i osam skokova za Kavalirse.

Koliko je Orlando bio dominantan svedoči i podatak da je u poslednjoj deonici imao čak 43 poena prednosti, ostvarivši na kraju treću najubedljiviju pobedu u plej-of istoriji.

Ujedno, ovo je Medžiku bio prvi trijumf u doigravanju od 2020. i prvi na domaćem parketu od aprila 2011.

Orlando će biti domaćin i četvrte utakmice koja se igra u subotu.

XS
SM
MD
LG