Linkovi

Predsednik Džo Bajden čestitao Nikoli Jokiću i Denveru


Predsjednik Sjedinjenih Država Džo Bajden čestitao je košarkašu Nikoli Jokiću, njegovom treneru Majklu Melounu i ekipi Denver Nagetsa na osvajanji titule šampiona NBA lige.

"Čestitam MVP-ju Nikoli Jokiću, treneru Melounu i čitavoj Nagets organizaciji za donošenje kući svoje prve NBA titule u Majl haj gradu šampiona", naveo je Bajden na Tviteru.

Majl haj je nadimak za Denver i znači "milju visok", što je referenca na nadmorsku visinu tog grada.

Denver je pobedom u seriji nad Majamijem osvojio prvu titulu u 47 godina postojanja, a najzaslužniji što se to dogodilo bio je reprezentativac Srbije Nikola Jokić, kome je pripao i trofej "Bil Rasel", namenjen najkorisnijem igraču (MVP) finala plej-ofa.

Jokić je na 20 utakmica u plej-ofu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija, i prvi je igrač u istoriji koji je bio najbolji u sve tri kategorije. U 10 od 20 utakmica imao je "tripl-dabl" učinak i postavio novi rekord NBA lige, baš kao i kada je reč o broju asistencija među centrima.

Juče je Jokiću i Nagetsima čestitao i bivši predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama, rečima: "Čestitam Nagetsima i izvanrednom MVP-ju finala Nikoli Jokiću na prvoj NBA tituli".

XS
SM
MD
LG