Linkovi

Ranjena nastavnica iz "Ribnikara" podnela tužbu protiv roditelja dečaka koji je počinio masakr


Arhiva - Prefarban natpis "škola" ispred zgrade OŠ "Vladislav Ribnikar" (Foto: Fonet/ Vesna Radović)
Arhiva - Prefarban natpis "škola" ispred zgrade OŠ "Vladislav Ribnikar" (Foto: Fonet/ Vesna Radović)

Nastavnica koja je teško ranjena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv roditelja dečaka koji je 3. maja 2023. ubio devet učenika i čuvara te škole, a ranio šest osoba.

Nastavnica istorije Tatjana S. podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost, potvrđeno je za televiziju N1 iz Višeg suda.

Iz suda ističu da je tužba podneta samo protiv roditelja, za razliku od prethodne dve tužbe koje su podnele porodice ubijene dece, a kojom je obuhvaćen i dečak počinilac ubistva.

To je treća tužba u parničnom postupku protiv roditelja dečaka - prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je ubijena tog dana, a drugu 27 članova porodica ubijenih.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, počelo je u ponedeljak i ono je zatvoreno za javnost.

Masovno ubistvo u beogradskoj osnovnoj školi 3. maja i ono koje je usledilo u manje od 48 sati u selima Dubona i Orašje kod Beograda u kome je ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba pokrenuli su talas protesta u gradovima širom Srbije.

XS
SM
MD
LG