Linkovi

Rusija: Uništeni rafinerija i skladišta goriva u Odesi


Rafinerija nafte u Odesi (Foto: REUTERS/Nacho Doce)
Rafinerija nafte u Odesi (Foto: REUTERS/Nacho Doce)

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u raketnom napadu uništena rafinerija nafte i tri skladišta goriva u blizini ukrajinske crnomorske luke Odese.

Kako javlja agencija Rojters, to postrojenje služilo je za snadbevanje ukrajinskih trupa u blizni grada Mikolajeva.

U istom danu ukrajinska vojska objavila je da je Rusija izvršila raketni napad na grad Vasiljkiv – u blizini Kijeva.

Ukazano je da je pogođeno sedište regionalnih vlasti i povređeno nekoliko civila, javio je Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je da bi svi odgovorni za ruske zločine u Ukrajini trebalo da budu kažnjeni – uključujući i naredbodavce, javila je televizija Si-Bi-Es.

Pentagon o ruskim napadima u Ukrajini

Rusija ne ulaže napore u razlikovanju ciljeva tokom vazdušnih napada na Ukrajinu, izjavio je predstavnik za medije Pentagona Džon Kirbi – govoreći za televiziju Foks.

Vlasti istočnog ukrajinskog regiona Luganska objavile su da je to područje pod udarom ruskih granata, kao i da Rusija grupiše snage kako bi pod svoju kontrolu stavila to područje.

Prethodno je guverner Donjecka, ukrajinske istočne oblasti izjavio da je granatiranje tog područja nastavljeno tokom noći i dana – opisavši situaciju kao turbulentnu, objavila je agencija Rojters.

Posle napada na Borodjanku
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Takođe, ukrajinska vojska saopštila je da veruje da je Rusija povukla snage iz regiona Kijeva i Černigova u nameri da ih premesti u istočni ukrajinski region Donbasa.

Cilj je, kako je ukazano, pokretanje novog napada ruskih snaga kako bi se okupirali Donjeck i Lugansk – istočni ukrajinski regon Donbas.

XS
SM
MD
LG