Priveden student, oduzeti mu plakati sa karikaturama Vučića, Gašića i Vulina

Aleksandar Vučić na karikaturi Dragoljuba Petričića na transparentu tokom 16. protesta Srbija protiv nasilja, u Beogradu, 19. avgusta 2023. (Foto: FoNet)

Student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić, koji je javnosti postao poznat kada je u julu štrajkovao glađu ispred Predsedništva Srbije, priveden je u četvrtak uveče u Beogradu u Policijsku stanicu "Vračar", pretresen i oduzeti su mu plakati s karikaturama Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i natpis sa imenom ulice poliicjskog inspektora Slobodana Milenkovića, koji je otkrio "slučaj Jovanjica", javio je FoNet.

Dimić je toj agenciji potvrdio da je priveden na uglu Južnog Bulevara i Nebojšine ulice.

"Uniformisani policajci su mi prišli sa leđa i zatražili ličnu kartu, a onda su mi stavili lisice na ruke i odveli u Policijsku stanicu na Vračaru", rekao je Dimić.

Policajci su pretresli njegov ranac.

"U rancu su mi našli i oduzeli četiri plakata-postera na kojima su oslikane karikature Aleksandra Vulina, Bratislava Gašića i Aleksandra Vučića, kao i natpis ulice sa imenom Slobodana Milenkovića", rekao je FoNetu Dimić.

U policijskoj stanici je, kako kaže, zadržan skoro četiri sata, a potom su mu izdali potvrdu o oduzetim stvarima i pustili ga.

Tokom štraka glađu u Pionirskom parku u julu, Dimić je medijima rekao da je njegova motivacija ljubav prema svojoj zemlji i podrška zahtevima protesta "Srbija protiv nasilja" i to što režim "ubija Srbiju” propagiranjem nasilja i mržnje posredstvom medija".