Kosovo dobilo 448 novih policajaca

Your browser doesn’t support HTML5

Novi diplomci u Policiji Kosova

Svečana dodela diploma 60. generaciji kosovske policije, na kojoj je diplomiralo 448 mladih policajaca, odžana je u Prištini.

Svečanosti su prisustvovali premijer Kosova Aljbin Kurti, brojni visoki kosovski zvaničnici, predstavnici međunarodnih organizacija, članovi porodica policijskih službenika, kao i starešine Policije Kosova.

Kurti je rekao da Policija Kosova iz dana u dan povećava i jača svoje redove i da je “na najvišem nivou kad je u pitanju vladavina prava i očuvanje suvereniteta i integriteta”. Dodao je da kosovska policija ove godine obeležava 25 godina od svog osnivanja, promovišući najbolje vrednosti kosovskog društva.

Ne propustite: Siromaštvo, nezaposlenost i cene osnovnih namirnica najveći problemi građana Kosova

"Veoma sam srećan što je danas od policajaca svaka peta žena i od danas će one nositi titulu policijskih službenica. Kao i u svakoj drugoj generaciji, i danas diplomiraju kadeti iz redova zajednica koje žive na Kosovu, a takođe je otvoren i poseban konkurs za zajednice u Policiji Kosova" rekao je on.

Kurti je istakao da je kada je njegova vlada preuzela dužnost budžet za Policiju Kosova bio 91 milion evra, dok je danas skoro 135 miliona evra, a rezultat toga su kako ističe, bolji uslovi rada pripadnika Policije Kosova.

"U periodu od tri godine uložili smo skoro 17 miliona evra u policijsku logističku opremu, tri miliona u obnovu i izgradnju policijskih objekata, 7,8 miliona u kupovinu 320 novih vozila i oklopnih transportera. Od danas vi ste dodatna vrednost policije i garancija sigurnosti za naše građane.

Ne propustite: Kosovska policija pokrenula kampanju "Slavi srcem, ne oružjem"

Policija obeležava važan trenutak zahvaljujući otpornosti i podršci vaših porodica. Kao vlada, nećemo prestati da podržavamo Policiju Kosova. Naša misija za našu zemlju je zajednička, svaku prepreku i svaki uspeh ćemo prebroditi zajedno", naglasio je Kurti.

Direktor Policije Kosova Gazmend Hodža da je nova generacija prevazišla brojne izazove kako bi postala deo kosovske policije.

"Ispunjava standarde, predstavlja sve zajednice i krase je etnička i rodna ravnopravnost. Zahvaljujući posvećenom radu i angažovanju, predstavlja krunu u ovom važnom danu za Policiju Kosova," rekao je Hodža.

Svečanosti je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja, koji je naveo da je Policija Kosova, kako je rekao, uspela da se izdigne i postane najpouzdanija institucija za građane Kosova.