Bivši član grupe One Directon Lijam Pejn pao sa terase hotela u Buenos Ajresu i poginuo

ARHIVA - Lijam Pejn i Heri Stajls tokom nastupa sa grupom One Direction 2015. u Njujorku (Foto: AP/Charles Sykes/Invision)

Britanski pevač i nekadašnji član grupe One Direction Lijam Pejn pronađen je mrtav pošto je pao sa balkona svoje sobe na trećem spratu hotela u glavnom gradu Argentine, saopštila je u sredu tamošnja policija.

Policija je u saopštenju navela da su se njeni pripadnici po dobijanju poziva u kom se govori o "agresivnom čoveku koji bi mogao da bude pod dejstvom droge ili alkohola" uputili ka hotelu "Casa Sur" u luksuznom kvartu Palermo .

Policiji je rečeno da "gost uništava celu sobu" i da treba da pošalju nekoga, što se čuje i u audio snimku Ministarstva bezbednosti Buenos Ajresa.

Po dolasku na lokciju, menadžer hotela kazao je da je čuo glasnu buku iz unutrašnjeg dvorišta objekta, posle čega je policija utvrdila da je muškarac pao sa balkona sobe, prenosi Rojters.

Lekari su na licu mesta potvrdili njegovu smrt, navodi se u saopštenju.

Direktor za komunikacije Ministarstva bezbednosti Buenos Ajresa Pablo Poličikio, rekao je za Asošijeted pres da je Pejn „skočio sa balkona svoje sobe“.

Hotel u kom je odsedao Lijam Pejn (Foto: AFP/Juan Mabromata)

Alberto Krešenti, šef državnog sistema hitne medicinske pomoći, rekao je argentinskom TV kanalu "Todo noticias" da vlasti istražuju okolnosti njegove smrti i vrše obdukciju.

Forenzički istražitelji su viđeni kako izlaze iz hotela, odakle je Pejnovo telo izvađeno oko tri sata posle pada.

Iako su mnogi detalji oko okolnosti njegove smrti ostali nejasni, Pejn je javno govorio o svojoj borbi sa mentalnim zdravljem i korišćenju alkohola kako bi se izborio sa pritiscima slave.

Njegova smrt izazvala je izlive tuge među zvezdama i fanovima muzičke industrije, uključujući i one koji su se našli među gomilom koja se okupila ispred hotela.

Desetine fanova benda One Direction pohrlile su iz Buenos Ajresa u hotel "Casa Sur" posle vesti o Pejnovoj smrti, formirajući redove koji su se izlili u ograđenu ulicu ispred hotela, koju je obezbeđivala policija.

Mlade žene kazale su da su šokirane i da im je slomljeno srce, a ispred hotela je ubrzo nastao improvizovani spomenik sa svećama i buketima cveća.

Fanovi benda One Direction pale sveće ispred hotela Casasur u Buenos Ajresu (Foto: AP/Natacha Pisarenko)

Postigavši globalnu slavu kao deo jednog od najprodavanijih muških bendova svih vremena, Pejn - kao i svi ostali članovi benda One Direction - Hari Stajls, Zejn Malik, Najal Horan i Luis Tomlinson - nastavio je solo karijeru pošto su otišli na " neodređenu pauzu“ 2016. godine.

Poslednji Pejnov singl bio je „Teardrop“, objavljen u martu ove godine.