Đoković izgubio u polufinalu Australijan opena od Italijana Janika Sinera

Janik Siner proslavlja pobedu nad srpskim teniserom Novakom Đokovićem u polufinalu Otvorenog teniskog prvenstva Australije, u Melburn parku, Melburn, 26. januara 2024.

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je najboljeg svetskog igrača Novaka Đokovića pobedio rezultatom 6-1, 6-2, 6-7 (6), 6-3.

Dvadesetdvogodišnji Siner će prvi put igrati u finalu nekog grend slem turnira, navodi AP.

Đoković je 10 puta osvajao turnir u Melburnu.

Na Otvorenom prvenstvu Australije Đoković nije izgubio meč od 2018. godine i do danas je imao niz od 33 uzastopne pobede.

Lepo je imati ovakvog suparnika od kojeg možeš učiti. Prošle godine sam izgubio od Đokovića u polufinalu Vimbldona i iz toga sam mnogo naučio, izjavio je Siner.

Đoković je, čestitajući pobedniku na "zasluženoj pobedi", rekao da je šokiran lošim kvalitetom svoje igre i da je u potpunosti danas nadigran. "Ovo je jedan od najgorih grand-slem mečeva koje sam ikad odigrao", rekao je Đoković.

Siner je bio jedini polufinalista koji na turniru nije izgubio nijedan set i na terenu je proveo skoro četiri sata manje od tridesetšestogodišnjeg Đokovića.

U izveštaju su korišćeni materijali agencije FoNet.