Linkovi

Đoković za istoriju: Prvo olimpijsko finale i druga medalja Srbije u Parizu


Novak Đoković po završetku olimpijskog polufinala (Foto: REUTERS/Claudia Greco)
Novak Đoković po završetku olimpijskog polufinala (Foto: REUTERS/Claudia Greco)

Srpski teniser Novak Đoković prvi put u karijeri će igrati u finalu Olimpijskih igara. Đoković je u polufinalu turnira u Parizu pobedio Italijana Lorenca Musetija sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Plasmanom u finale, Đoković je doneo Srbiji drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a kojeg će sjaja biti ostaje da se vidi u nedelju.

Tada će se Đoković sastati sa španskim teniserom Karlosom Alkarazom koji je ranije danas u polufinalu pobedio Kanađanina Feliksa Alijasimea.

Đoković i Alkaraz su se poslednji put sastali prošlog meseca, u finalu turnira na Vimbldonu, kada je Španac slavio sa 3:0.

„Neću da stajem ovde, idem na zlato! Moram da kažem svima da se ovim nisam zadovoljio, ali moramo da proslavimo ovo kako dolikuje. Obezbedio sam medalju za Srbiju, ali znate da na sebe uvek stavljam najveći pritisak i očekivanja. Sve što sam dosad postigao je uvek stavljano pod upitnik: nisi igrao finale OI i nisi doneo zlato ili srebro Srbiji. Nadam se da sam obradovao navijače u Srbiji i šire“, rekao je Đoković za Radio-televiziju Srbije posle meča.

Prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu i to zlatnu, osvojio je streljački tandem Zorana Arunović - Damir Mikec.

Đokovićev prethodni najveći uspeh na Olimpijskim igrama bila je bronzana medalja koju je osvojio 2008. u Pekingu

XS
SM
MD
LG