Linkovi

Policija i ANB: Nijesu tačne informacije da se prijeti Đukanoviću


Arhiva - Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović
Arhiva - Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović

Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije Crne Gore saopštile su da su "nijesu tačne" informacije da se prijeti bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

U zajedničkom saopštenju ANB i UP, povodom medijskih navoda uoči i nakon održavanja sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj su saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, da strane obavještajne službe nijesu izvor informacije o pripremi atentata na Ðukanovića.

“Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbjednost ukazuju da strane obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat, a kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima, odnosno, proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom”, ističe se u saopštenju UP i ANB.

Prema navodima saopštenja, "Uprava policije, u okviru međunarodne operativne policijske saradnje, nije dobila pomenutu informaciju, odnosno takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje".

“S tim u vezi, informacije da se prijeti bivšem predsjedniku Crne Gore nijesu tačne”, zaključuje se u saopštenju.

Prethodno je krajem jula iz policije saopšteno da je Đukanoviću pojačano obezbjeđenje, nakon što je ranije prošlog mjeseca iz kancelarije nekadašnjeg šefa države saopšteno lokalnim medijima da ga je “visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavijestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbjednosnim službama jedne druge susjedne zemlje”.

XS
SM
MD
LG