Linkovi

Mediji: Milo Đukanović upozoren da se na njega sprema atentat


Milo Đukanović (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)
Milo Đukanović (Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic)

Crnogorski mediji objavili su u subotu da je iz kancelarije, Mila Đukanovića, saopšteno da kriminalna grupa iz jedne zemlje regiona zajedno sa obavještajnom službom iz druge susjedne zemlje planira atentat na nekadašnjeg dugogodišnjeg šefa crnogorske države.

Portal Vijesti javio je, pozivajući se na izvor blizak Đukanoviću, da ga je visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavijestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbjednosnim službama jedne druge susjedne zemlje.

Reagujući na informaciju Vijesti, Uprava policije saopštila je da nije upoznata sa informacijom objavljenom na tom portalu, koju je potvrdio kabinet bivšeg predsjednika Crne Gore.

"Shodno članu 18 Zakona o predsjedniku Crne Gore, po prestanku funkcije, Predsjednik ima pravo na stalno lično obezbjeđenje u skladu sa bezbjednosnom procjenom koju utvrđuje nadležni organ, u skladu sa zakonom. U skladu sa pozitivnim propisima Agencija za nacionalnu bezbjednost je nadležna za sačinjavanje izvještaja o bezbjednosnoj procjeni o ugroženosti", saopšteno je iz Uprave policije.

Odgovarajući na pitanje da li je Đukanoviću pojačano obezbjeđenje, iz kancelarije bivšeg predsjednika saopštili da je obezbjedjenje smanjeno.

"Promjene u obezbjedjenju u tom periodu su se dogodile utoliko što je ukinuto obezbjedjenje na mjestu stanovanja bivšeg Predsjednika u dnevnoj smjeni", rekli su Vijestima iz Ðukanovićevov kabineta.

Prema pisanju Vijesti, iz Ðukanovićeve kancelarije Istakli su i da crnogorske službe bezbjednosti nijesu pozivale na razgovor Đukanovića, niti koordinatora njegovog obezbjeđenja, kako bi im ukazali na potencijalnu opasnost.

"Nije bilo nikakve inicijative za razgovor od strane predstavnika službi bezbjednosti", saopšteno je Vijestima iz Đukanovićeve kancelarije.

Raniji predsjednik je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obavještajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe - odgovoreno je Vijestima iz Đukanovićeve kancelarije

Portal Pobjeda javio je, pozivajući se na izvore iz "vrha bezbjednosnog sektora" da je "organizovana krimalana grupa iz Beograda sa jakim kracima u Bosni i Hercegovini i Tirani pripremala atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića".

Izvor Pobjede nije želio da precizira koji je kriminalni klan pripremao atentat na bivšeg predsjednika, navodeći da je "u pitanju jedna od najjačih kriminalnih organizacija iz Beograda, poznata po organizaciji ubistava, koja ima razgranate pipke u svim državama regiona, ali i Zapadne Evrope i Južne Amerike".

"Informacija o pripremanju atentata na Đukanovića je kredibilna", saopštio je izvor Pobjede.

XS
SM
MD
LG