Linkovi

Jako nevrijeme u Crnoj Gori: Dvije osobe stradale, u luci Bar "ogromna" šteta


Nevrijeme u Podgorici, July 2, 2024 (Foto: VOA)
Nevrijeme u Podgorici, July 2, 2024 (Foto: VOA)

Dvije osobe stradale su u jakom nevremenu koje je u utorak ujutru pogodilo Crnu Goru, dok prvi izvještaji navode da je u barskoj luci i nekoliko primorskih gradova vjetar napravio veliku materijalnu štetu, saopštili su zvaničnici.

Iz Uprave policije nezvanično je saopšteno Glasu Amerike da je od posljedica nevremena stradao radnik na kranu gradilišta u primorskom mjestu Čanj, dok je jedna osoba na poluostrvu Luštica stradala od udara groma

Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je portalu Radio-televizije Crne Gore da je radnik na kranu gradilišta “Čelebić” u Čanju stradao usljed nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru.

“Takođe, jedna osoba je stradala od udara groma na Luštici”, saopšteno je portalu RTCG iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije. “Jedna osoba je izgleda smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Bay-a”.

Nevrijeme praćeno olujnom kišom i jakim vjetrom pogodilo je u utorak Crnu Goru, pričinivši veliku materijalnu štetu u luci Bar i drugim primorskim opštinama, a lokalni portal Bar Info navodi da su im iz Luke Bar rekli da je "šteta ogromna".

Velika količina kiše koja se naglo sručila na Podgoricu i primorske gradove poplavila je gradske ulice u glavnom gradu Podgorici i glavnom turističkom centru Budvi, a saobraćaj je bio otežan zbog velike količine vode na ulicama i popadalih grana od drveća.

Bar info javio je da su u Luci Bar oborene dizalice i pretovarni mostovi, kao i da je jedno lice zadobilo lakše povrede.

Prema istom izvoru, vjetar je odnio krov na skladištu bakarnog koncentrata u Luci Bar.

U Luci Bar potvrdili su Barskom portalu da je "šteta ogromna" i najavili da će se oglasiti kasnije.

Portal RTCG javlja da je u Budvi poplavljena glavna gradska ulica u čiju je rekonstrukciju uloženo tri miliona eura, a video snimci na tom portalu pokazuju da je voda prodrla u brojne garaže i podrume.

Prema najavama meteorologa, u Crnoj Gori se danas očekuje umjereno do potpuno oblačno i nestabilno vrijeme, sa povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode.

XS
SM
MD
LG