Linkovi

Montenegro erlajns obustavlja letove, stop i za međunarodni putnički željeznički i autobuski saobraćaj


Avion Montenegro erlajnsa na podgoričkom aerodromu
Avion Montenegro erlajnsa na podgoričkom aerodromu

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za sprječavanje širenja zaraznih bolesti donijelo je u ponedjeljak odluku da nacionalni avioprevoznik Monetnergo erlajns (Montenegro Airlines) privremeno obustavi sve letove, kao i da se privremeno obustavi međunarodni putnički željeznički saobraćaj i autobuski prevoz u međunarodnom saobraćaju.

Prethodno je isto vladino tijelo donijelo odluku o zatvaranju granice za strane državljane, izuzev rezidente ili prevoznike robe, kao i kafića, restorana i tržnih centara, nakon što su u petak zabranjena sva javna okupljanja i obustavljena nastava u školama na najmanje 15 dana.

Vlada Crne Gore saopštila je da će se u narednom periodu konferencije za medije u vezi sa koronaviruso m održavati u Institutu za javno zdravlje, bez prisustva novinara, koji će događaje moći direktno da prate posredstvom RTCG i svih radio i TV kanala koji preuzmu njen TV signal, a preko online platforme i postavljaju pitanja u realnom vremenu.

U saopštenju vladine Službe za odnose sa javnošću navodi da je Radio-difuzni centar omogućio svim radio i TV stanicama preuzimanje signala RTCG, kao i da će vlada i Institut za javno zdravlje neke događaje, po potrebi, direktno prenositi i putem društvenih mreža i platformi, poput Fejsbuka i Jutjuba.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović apelovao je na građane da ne prave redove u apotekama i ne prave zalihe lijekova, te da se jedni od drugih drže na odstojanju.

Zdravstvene vlasti saopštile su da je do sada u Crnoj Gori testirano 88 osoba i da su rezultati svih testova bili negativni.

XS
SM
MD
LG