Linkovi

Vens i Volz složili se da učestvuju u potpredsedničkoj debati 1. oktobra


Američki senator Džej Di Vens i guverner Minesote Tim Volz
Američki senator Džej Di Vens i guverner Minesote Tim Volz

Guverner Minesote Tim Volz i senator iz Ohaja Džej Di Vens složili su se da će 1. oktobra imati potpredsedničku debatu, isto lada u nekim državama kreće prevremeno glasanje za opšte izbore.

CBS njuz objavio je da je mreža pozvala Vensa i Volza na debatu u Njujorku, nudeći četiri datuma: 17. septembar, 24. septembar, 1. oktobar i 8. oktobar.

Volz je objavio tu poruku sa naloga svoje kampanje,

„Vidimo se 1. oktobra, Džej Di“.

Kampanja Haris-Volz nastavila je porukom, u kojoj se navodi da se Volz raduje debati sa Vensom, "ako se pojavi“.

Vens je objavio da će prihvatiti poziv za 1. oktobar. Takođe je pozvao Volza da debatuju 18. septembra na CNN.

Bilo je pitanje da li će Volz i Vens imati debatu pre izbora 5. novembra. U samo proteklih nekoliko nedelja, predsednik Džo Bajden je povukao kandidaturu, a demokrate su izabrale potpredsednicu Kamalu Haris da bude njihova kandidatkinja.

Vens se uglavnom fokusirao na Haris, sa kojom je trebalo da debatuje pre Bajdenovog odlaska iz trke. Vens je uputio kritike na račun Volza, kao šro je dovođenje u pitanje službenog dosijea penzionisanog Nacionalne garde.

Potpredsednički kandidati Vens i Volz u Filadelfiji
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Tramp je rekao da želi da Vens ima debatu sa Volzom na CBS, koji je nudio potencijalne datume za taj susret.Debata će se održati nekoliko nedelja nakon debate između Donalda Trampa i Kamale Haris, koja je dogovorena za 10. septembar na ABC njuzu.

Tramp je rekao da je pregovarao o nekoliko drugih datuma sa na tri različite mreže. Foks njuz je takođe predložio da se debata između Harisa i Trampa održi 4. septembra, a NBC planira za 25. septembar.

Haris je u Mičigenu rekla da jedva čeka da se dogovore dodatnoj debati.

XS
SM
MD
LG