Linkovi

Bajden "nastavlja da radi" sa blagim simptomima kovida


Predsednik SAD Džo Bajden tokom jednog događaja u kampaji u Nevadi, 16. jul 2024.
(REUTERS/Tom Brenner)
Predsednik SAD Džo Bajden tokom jednog događaja u kampaji u Nevadi, 16. jul 2024. (REUTERS/Tom Brenner)

Američki predsednik Džo Bajden i dalje ima blage simptome kovid infekcije, ali njegovi vitalni parametri su normalni i nema temperaturu, saopšteno je iz Bele kuće.

U sredu popodne je objavljeno da američki predsednik ima kovid, nakon što se nije pojavio na događaju u kampanji u Las Vegasu. Bajden se predsedničkim avionom vratio u Delaver, i biće u izolaciji neko vreme u svojoj kući u Rehobot biču.

Prema rečima njegovog lekara Kevina O'Konora, Bajden pije lek Pakslovid i "nastavlja da radi svoj posao".

Bajden je dobio kovid u trenutku kada je pod pritiskom pojedinih demokrata da se povuče iz trke za predsednika u novembru, posle lošeg nastupa u debati protiv republikanskog rivala Donalda Trampa.

On je rekao da se neće povući, osim u slučaju da mu se konstatuje neki novi zdravstveni problem.

Iz Bele kuće je saopšteno da će se Bajden, u zavisnosti od toga kako se bude oporavljao od kovida, naredne nedelje sastati u Vašingtonu sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, javlja Rojters.

Izraelski premijer će se 24. jula obratiti na sednici Kongresa, a sastanak Bajdena i Netanjahua je bio planiran za novembar.

Potpredsednica SAD Kamala Haris će se takođe sastati sa Netanjahuom.

"Očekujemo da će se dvojica lidera sastati dok je premijer Netanjahu u Vašingtonu. Naravno, moramo biti sigurni da je predsednik zdrav i njegov oporavak od kovida je prioritet", rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

XS
SM
MD
LG