Linkovi

Milatović raspisao vanredne lokalne izbore u Podgorici


Predsednik Crne Gore Jakov Milatović (Foto: Ludovic MARIN/AFP)
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović (Foto: Ludovic MARIN/AFP)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović za 29. septembar raspisao je izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, nakon što je prošle nedjelje tijesnom većinom odbornika opozicije i Pokreta za Podgoricu skraćen mandat lokalnom parlamentu.

"U skladu sa zakonskim obavezama i utvrđenim rokovima, raspisao sam izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica. Izbori će se održati 29. septembra 2024. godine", naveo je Milatović.

Crnogorski predsjednik je rekao da je "prilikom određivanja datuma izbora, pored zakonskih rokova, u vidu imao razloge racionalnosti i činjenicu da će istog dana biti održani izbori za odbornike u Skupštini opštine Kotor".

Posle tri decenije dominacije Demokratske partije socijalista, na izborima za podgorički parlament 2022. najviše glasova odnio je Pokret Evropa sad, koji vlada u koaliciji sa Demokratama i Za budućnost Podgorice.

Nakon raskola u vladajućem PES-u, odbornici novoformiranog Pokreta za Podgoricu, zajedno sa pokretom URA, koalicije DPS-a, Socijaldemokrata i Liberalne partije, te jednim odbornikom Pokreta za promijene.

XS
SM
MD
LG