Linkovi

Tramp na prvom mitingu posle povlačenja Bajdena: Njega smo pobedili pre tri dana, Kamala Haris je ludača radikalne levice


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na mitingu u Šarlotu, 24. jula 2024. (Foto: AP/Matt Kelley)
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na mitingu u Šarlotu, 24. jula 2024. (Foto: AP/Matt Kelley)

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp održao je - u Šarlotu u Severnoj Karolini - prvi miting otkako je Džo Bajden izašao iz predsedničke trke. On je rekao da je pobedio Bajdena pre tri dana kada je odlučio da se povuče iz predsedničke trke. Naveo je da je Bajden odustao jer je gubio prema svim anketama, i tvrdi da su mu lideri demokrata rekli da odustane, ili će se u suprotnom pozvati na 25. amandman. Dodao je da su demokrate napravle veoma nedemokratski potez i da su ga isterale.

„Sada imamo novu žrtvu koju treba da pobedimo: lažljivu Kamalu Haris“, rekao je, pogrešno izgovarajući njeno ime i nastavljajući da napada šta je uradila kada je u pitanju bezbednost na južnoj granici.

Kamalu Haris opisao je kao „ultraliberalnu pokretačku snagu“ koja bi trebalo da bude odgovorna za politiku Bajdenove administracije o imigraciji.

Donald Tramp, republikanski predsednički kandidat
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

„Kao osoba nadležna za granicu, Kamala je otvorila naše granice što je omogućilo da 20 miliona ilegalnih stranaca uđe u našu zemlju iz celog sveta“, rekao je Tramp.

Bivši predsednik je opisao potpredsednicu Haris kao najliberalniju političarku ikada izabranu u američkoj istoriji.

„Ona je ludača radikalne levice, koja će uništiti našu zemlju ako ikada bude izabrana. Nećemo to dozvoliti“, rekao je bivši predsednik u Severnoj Karolini, jednoj od nekolicine država koje se smatraju ključnim za pobedu na predsedničkim izborima 5. novembra.

Dodao je da je trebalo da bude "fin", i da su mu rekli da se nešto dogodilo posle pokušaja ubistva i da je postao fin.

"Ali kada imate posla sa ovakvim ljudima, a to su veoma opasni ljudi, ne možete da budete fini. Tako da, ako nemate ništa protiv, neću biti fin! Da li je to u redu?", rekao je Tramp svojim pristalicama u Šarlotu.

Atentat na Trampa: Kakvi su bezbednosni propusti napravljeni na mitingu?
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00

"Vratićemo se u Belu kuću i ponovo ćemo Ameriku učiniti velikom", naveo je Tramp.

Trampov skup počeo je dva sata pre nego što se Bajden obratio naciji iz Ovalne sobe da objasni zašto je odustao od trke pod sve većim pritiskom kolega demokrata. Foks njuz je predložo da debata između Trampa i Kamale Haris bude 17. septembra, navela je mreža u saopštenju objavljenom u sredu.

Šta je Projekat 2025?
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

XS
SM
MD
LG