Linkovi

Tramp ne želi debatu, Haris smatra da se biračima duguje još jedna


Republikanski kandidat Donald Tramp i demokratska kandidatkinja Kamala haris tokom njihove prve predsedničke debate (Foto: Reuters)
Republikanski kandidat Donald Tramp i demokratska kandidatkinja Kamala haris tokom njihove prve predsedničke debate (Foto: Reuters)

Republikanski kandidat za predsednika Donald Tramp objavio je da neće učestvovati u još jednog predsedničkoj debati sa demokratskom kandidatkinjom Kamalom Haris.

"Kada borac izgubi meč prvo što traži je revanš. Ankete jasno pokazuju da sam, u utorak uveče, pobedio u debati protiv drugarice Kamale Haris - kandidatkinje radikalne levice demokrata. Ona je odmah pozvala na još jednu debatu", napisao je bivši predsednik na društvenoj mreži “Istina”, okriviši aktuelnu administraciju za loše stanje u državi.

Neće biti treće debate”, jasno je ukazao Tramp.

Objava republikanskog kandidata Donalda Trampa na društvenoj mreži "Istina" (Foto: Truth/@realdonaldtrump)
Objava republikanskog kandidata Donalda Trampa na društvenoj mreži "Istina" (Foto: Truth/@realdonaldtrump)

On je u utorak bio učesnik debate sa aktuelnom američkom potpresednicom.

Haris je na stranačkom skupu u Severnoj Karolini, jednoj od američkih država ključnih za ishod novembarskih izbora, izjavila da veruje da se biračima duguje još jedna debata.

Nekoliko istraživanja javnog mnjenja pokazalo je da je Haris u prvoj predsedničkoj debati nadmašila Trampa.

Predsednička debata Kamale Haris i Donalda Trampa
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00

Takav stav deli i Džo Jang, profesor na Univerzitetu Kentakija.

On je Glasu Amerike u nedavnom intervjuu, rekao da je posle debate predsedničkih kandidata imao dva osnovna utiska.

"Jasno je da je prva debata bila potpuna katastrofa za demokrate i Kamala Haris je od samog početka uspela da pridobije podršku i obavi posao koji se od nje očekivao, mislim da je to bilo potpuno jasno. Drugo, uspela je da se podvuče Trampu pod kožu i dovede ga u defanzivni položaj gde je govorio neke prilično neverovatne i nerazumljive stvari... i to mu je nanelo štetu", smatra Jang koji je i direktor Paterson škole za diplomatiju i međunarodnu trgovinu.

Analitičar Jang: Haris se "podvukla pod kožu" Trampu
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Bivši predsednik i njegove pristalice oštro su kritikovali moderatore ABC-ja Dejvida Mjura i Linzi Dejvis. Novinari su tokom debate izvršili neke provere činjenica u hodu, ispravljajući četiri Trampove izjave.

Dok je Si-En-En odlučio da ne ispravlja nijednu pogrešnu izjavu kandidata tokom Trampove debate sa Bajdenom u junu, Ej-Bi-Si je umesto toga osporio Trampove izjave o abortusu, imigraciji, izborima 2020. i nasilnim zločinima.

Procenjuje se da je debatu Trampa i Haris u utorak gledalo 67,1 milion ljudi, što predstavlja povećanje u odnosu na junsku debatu.

Tada je sa bivšim predsednikom snage odmerio verovatni kandidat demokrata Džo Bajden, koji se nakon neubedljivog nastupa povukao iz predsedničke trke.

Televizija Si-Bi-Es biće domaćin debate potpredsedničkih kandidata, Tima Volza i Džej Di Vensa, prvog oktobra.

XS
SM
MD
LG