Linkovi

Haris dogovara intervju za najpopularniji podkast u SAD u pokušaju da pridobije muške glasače


Demokratska kandidatkinja za predsednicu SAD, aktuelna potpredsednca Kamala Haris govori tokom predizbornog skupa u Eri inšurens areni, u Eriju, Pensilvanija, ponedeljak, 14. oktobra 2024.
Demokratska kandidatkinja za predsednicu SAD, aktuelna potpredsednca Kamala Haris govori tokom predizbornog skupa u Eri inšurens areni, u Eriju, Pensilvanija, ponedeljak, 14. oktobra 2024.

Demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris mogla bi da da intervju popularnom podkasteru Džou Roganu, čiju publiku u velikoj meri čine mladi muškarci, u sklopu njenog angažovanja na dobijanju podrške muških birača, rekli su izvori.

Zvaničnici kampanje Kamale Haris, u poslednjem delu američke predsedničke kampanje, sastali su se ove nedelje sa Roganovim timom, ali nastup još nije potvrđen, rekla su dva izvora koji su o tome obavešteni.

Rogan, koji vodi najpopularniji podkast u Sjedinjenim Državama, ima veoma tražene i odane pratioce koji se kreću u desetinama miliona.

U intervjuu bi Haris imala priliku da iznese svoje argumente svojim sledbenicima, dok radi na tome da dobije podršku kod muških glasača, a posebno crnaca. Brojne javne ankete pokazuju da bi republikanski kandidat Donald Tramp mogao da bolje prođe među mladićima svih rasa.

Potpredsednica je u ponedeljak objavila novi set predloga politike kako bi se obratila crnim muškim glasačima, a njena kampanja pojačava domet tipično demokratske glasačke grupe.

Njena kampanja je takođe najavila da će govoriti za intervju za Foks njuz, čiji je svakodnevni program prepun konzervativnih stručnjaka koji često eksplicitno podržavaju Trampa.

Tramp je u ponedeljak takođe nagovestio da planira da ide na podkast Džoa Rogana pre dana izbora 5. novembra.

Tramp i Rogan su se sukobljavali u prošlosti. Nedavno je u avgustu Tramp napao Rogana na svojoj platformi društvenih medija Truth Social, ali ga je kasnije nazvao "dobrim momkom".

Rogan je 2022. rekao da ne podržava Trampa, a u avgustu je izavio da više voli Roberta F. Kenedija mlađeg za predsednika. Kenedi je kasnije odustao od predsedničke trke i podržao Trampa.

Ta pojavljivanja bi mogla da predstavljau šansu za Haris i Trampa, jer ankete pokazuju neverovatno tesnu trku između dvoje kandidata za koju se očekuje da će se svesti na rezultate u sedam država koje se menjaju.

U martu, Spotifaj je saopštio da "The Joe Rogan Ekperience" ima 14,5 miliona pratilaca, što je skoro trostruko više od drugog najpopularnijeg programa na platformi. Takođe ima preko 19 miliona pratilaca na Instagramu i 17 miliona pratilaca na Jutjubu.

Prošlogodišnja anketa YouGov-a pokazala je da 81 odsto njegovih slušalaca čine muškarci, a 56 odsto mlađi od 35 godina, što podstiče percepciju da ima direktnu vezu sa grupacijom ljudi za koju se po anketama smatra da ima tendenciju da podržava Trampa umesto Haris.

Rogan je ranije ove godine postigao novi ugovor sa Spotifijem, za koji se procenjuje da vredi čak 250 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG